ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувачення щодо екс-міністра юстиції Лавриновича

ГПУ направила до суду обвинувачення щодо екс-міністра юстиції Лавриновича Фото: Олександр Лавринович

Лавриновичу загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт щодо екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, обвинувальний акт щодо скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва 7 жовтня 2016 року для розгляду по суті.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності - головного бухгалтера Міністерства юстиції України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, екс-чиновники обвинувачуються у вчиненні розтрати бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн гривень (на той час 1,1 млн доларів) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США).

Повідомляється, що відповідні дії чиновники чинили під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини, а фактично з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Юлії Тимошенко, за ознаками злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ завершила розслідування у справі Лавриновича про розтрату 8,5 млн гривень 30 серпня.