ua en ru

В ГПУ розказали, коли Рада зможе розглянути зняття недоторканості з Колєснікова

В ГПУ розказали, коли Рада зможе розглянути зняття недоторканості з Колєснікова Фото: Дмитро Колесніков (opposition.org.ua)

За словами Луценка, це питання парламент може розглянути завтра, 9 жовтня

Верховна рада України 16 жовтня може розглянути питання про зняття депутатської недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна

За його словами, якщо чиновник отримує зарплату за те, щоб зберігати державне майно і управляти ним, а робить навпаки, він має понести за це відповідальність.

"Я в цьому переконаний. Саме тому буду ініціювати це питання наступного вівторка на сесії Верховної ради України", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, Комітет Верховної ради України з питань регламенту визнав законним і обґрунтованим подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності Колеснікова.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Колесніков сприяв незаконній приватизації частини оборонного підприємства.

До цього стало відомо, що нардеп вже надав пояснення регламентному комітету.