ua en ru

Комітет Ради визнав законним подання на Колеснікова

Комітет Ради визнав законним подання на Колеснікова Фото: Дмитро Колесніков (opposition.org.ua)

Подання на Колеснікова направили до сесійної зали

Комітет Верховної ради України з питань регламенту визнав законним і обґрунтованим подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колеснікова. Про це заявив голова комітету, нардеп від НФ Павло Пінзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, за рішення про законність подання на Колеснікова члени комітету проголосували одноголосно. У зв'язку з наявністю конфлікту інтересів не голосував лише один представник комітету.

"Тепер подання передано на розгляд Верховної ради", - уточнив заступник голови комітету, нардеп від БПП Володимир Арешонков.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Колесніков сприяв незаконній приватизації частини оборонного підприємства.

"Колесніков вивів два цехи ракетного заводу з цілісного майнового комплексу, порушивши закон. Це те, що ми йому інкримінуємо. Директору ми інкримінуємо, що він це зробив навмисне для того, щоб розікрасти державне майно. Зараз йде судове слідство над цим директором. А ось проти депутатів міськради ми нічого не можемо - вони не були в курсі схеми. Вони просто виставили підприємство комунального майна на аукціон. Вони не порушили закон", - зазначив Луценко.

До цього стало відомо, що нардеп вже надав пояснення регламентному комітету.