ua en ru

Вілкул та Колєсніков вже надали пояснення регламентному комітету

Вілкул та Колєсніков вже надали пояснення регламентному комітету Фото: Олександр Вілкул (РБК-Україна)

Нардепи запрошені на засідання комітету 8 жовтня

Народні депутати від фракції "Опозиційного блоку" Дмитро Колєсніков та Олександр Вілкул вже надали комітету письмові пояснення з приводу подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) щодо зняття з них депутатської недоторканості. Про це у коментарі РБК-Україна розповів перший заступник голови комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної ради Павло Пинзеник.

"Вони вже надали свої письмові пояснення і запрошені на засідання комітету в понеділок. Я маю підстави сподіватись, що вони будуть на засіданні комітету (8 жовтня, - ред.). Засідання комітету буде проведено за звичайним порядком. Буде розглянуто питання про подання Генеральної прокуратури", - повідомив Пинзеник.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, 18 вересня Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної ради України подання на нардепів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва і Дмитра Колеснікова.

3 жовтня комітет визнав законним подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Дунаєва.