ua en ru

ГПУ розповіла подробиці обшуків в офісі "Укрзалізниці"

ГПУ розповіла подробиці обшуків в офісі "Укрзалізниці" Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Обшуки в "Укрзалізниці" проходили у справі про розкрадання на ремонті дизельних поїздів

Обшуки в офісі "Укрзалізниці" в Києві проходять у справі про розкрадання коштів, які призначалися на ремонт дизельних поїздів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що співробітники Генпрокуратури і СБУ проводять обшуки в зв'язку з розслідуванням фактів заволодіння коштами, які призначалися на ремонт дизельних поїздів, які використовуються для приміських перевезень. По даній справі повідомили про підозру 14 посадовим особам, у тому числі трьом з числа керівного складу департаментів УЗ, 4 керівникам афілійованих підприємств, 7 посадовим особам УЗ та її філій інших рівнів.

За даними слідства, керівники ЗАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" за попередньою змовою з керівництвом "Львівської залізниці" та "Південної залізниці" при безпосередній участі керівництва УЗ із залученням ряду фіктивних підприємств склали ряд завідомо неправдивих офіційних документів про нібито модернізацію дизельних двигунів. У зв'язку з цим фіктивним підприємствам перерахували понад 70 млн гривень.

"Колишні керівники ЗАТ "ДТРЗ", яким повідомлено про підозру, визнали, що зазначені операції були безтоварні", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що злочин став можливим у зв'язку з тим, що працівники УЗ прийняли рішення про укладення таких договорів всупереч вимогам правовстановлюючих документів. Також встановлено, що ремонтні роботи переважно виконувалися в депо, де експлуатуються зазначені дизель-поїзди.

Під час обшуків правоохоронці вилучать оригінали протиправних рішень, матеріали щодо погодженням змін до фінансових планів регіональних філій, документи по руху коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ і Генпрокуратура проводять обшуки в офісі "Укрзалізниці".