ua en ru

ГПУ перевірить дозвіл суду на прослуховування телефону Вілкула

ГПУ перевірить дозвіл суду на прослуховування телефону Вілкула Фото: Олександр Вілкул (РБК-Україна)

Вілкул заявив, що у 2017 році суд надав дозвіл на прослуховування його особистого телефону

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в ГПУ перевірять ухвалу суду про прослуховування мобільного телефону, яку народний депутат Олександр Вілкул передав членам комітету з питань регламенту Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, під час засідання комітету генпрокурор заявив, що в прокуратурі буде перевірено, кому саме належить телефон, наведений у документі.

"Почнемо з телефону. Надана вами ухвала суду діє в зовсім іншому провадженні. Мені про цю ухвалу нічого не відомо. Це зовсім інше провадження. Якщо виявиться, що цим телефоном користувались ви, тоді звичайно за це будуть нести відповідальність. Адже на моє переконання… обов’язковий дозвіл Верховної ради" - повідомив Луценко.

Народний депутат Вілкул у свою чергу стверджує, що у 2017 році суд надав дозвіл на прослуховування його особистого телефону.

"Телефон вам мій потрібен? Так от у вас є ухвала суду ручного судді Чуприни, який дав дозвіл до мого телефону. Мій номер там, де одиниця в кінці. Підклали мій телефон під іншу ухвалу суду", - заявив Вілкул.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Луценка, Вілкул під час керівництва Дніпропетровською ОДА незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок.

Додамо, ГПУ збирається вивчити телефонні з'єднання народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова.