ua en ru

ГПУ збирається вивчити телефонні з'єднання Колєснікова, - Луценко

ГПУ збирається вивчити телефонні з'єднання Колєснікова, - Луценко Фото: Юрій Луценко (РБК-Україна)

Нардепу загрожує до 8 років ув’язнення

Генеральна прокуратура України збирається вивчити телефонні з'єднання народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Генпрокурор зазначив, що нардеп може отримати до 8 років тюремного ув’язнення, якщо після зняття недоторканості слідчі зможуть довести факт його зловживання службовими повноваженнями на посаді голови Агентства державного майна.

"Згідно цієї статті - це покарання до 8 років. Але, очевидно, що поки що про це зарано говорити. Нам ще потрібно пройти багато етапів", - повідомив Луценко.

За його словами, після зняття депутатської недоторканності має бути вручена підозра та завершено досудове розслідування.

"Шкодую, що через минуле рішення регламентного комітету повернути подання, ми фактично втратили 4 місяці. Підозра (Колєснікову, - ред.) фактично готова, але певні слідчі дії були би не зайвими", - додав генпрокурор.

Луценко наголосив, що Генпрокуратура збирається вивчити телефонні з’єднання нардепа.

"Якщо говорити відверто, то ніхто не збирається прослуховувати народного депутата зараз. Але вивчити його телефонні з'єднання, зробити ще декілька слідчо-оперативних дій потрібно. Хоча, в даному випадку, маючи на руках рішення суду, багато показів свідків та експертиз тощо, ми підемо на те, щоб пред’явити підозру та провести декілька слідчих дій… І зрештою, справа не буде дуже довгою. Головні етапи, які завжди стримують - замовлення експертиз. А тут фактично всі експертизи вже проведені", - додав він.

Нагадаємо, Рада 16 жовтня може розглянути питання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова.

Як писало РБК-Україна, комітет Верховної ради України з питань регламенту визнав законним і обґрунтованим подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності Колєснікова.