ua en ru

ГПУ просять перевірити правомірність справи за заявою дочки Чеботаря

ГПУ просять перевірити правомірність справи за заявою дочки Чеботаря Фото: Сергій Чеботар

Справа за фактом втручання в життя дочки Чеботаря може використовуватися для тиску на журналістів

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики одноголосно прийняв рішення звернутися до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з проханням перевірити правомірність порушення органами Міністерства внутрішніх справ (МВС) кримінальної справи за заявою громадянки Варвари Чеботар щодо втручання в її приватне життя. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови комітету, член фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ольга Червакова.

Крім цього, комітет ухвалив рішення звернути увагу ГПУ на те, що кримінальну справа за фактом втручання в приватне життя за заявою Варвари Чеботар може використовуватися для тиску на журналістів телеканалу ZIK у зв'язку з кримінальною справою щодо нападу на журналістів з боку родичів екс-заступника глави МВС Чеботаря.

На засіданні комітету представниця ГПУ Людмила Апанаскович висловила позицію відомства за даним фактом.

"Злочин вчинено проти свободи слова, що неприпустимо в демократичній державі", - сказала Апанаскович.

Кримінальна справа порушена по статті 186 Кримінального кодексу.

Генеральна прокуратура перевірить, чи законно міліція порушила кримінальну справу про "втручання в приватне життя", а та...

Posted by Olga Chervakova on 20 травня 2015 р.

Нагадаємо, 29 квітня журналісти телеканалу ZIK проводили незалежне розслідування щодо майна державних осіб, під час якого на них було скоєно напад біля будинку доньки заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

Після чого Чеботар подав у відставку, опинившись на посаді радника того ж глави МВС Авакова.