ua en ru

МВС порушило справу за фактом втручання журналістів у приватне життя дочки Чеботарь, - нардеп

МВС порушило справу за фактом втручання журналістів у приватне життя дочки Чеботарь, - нардеп Фото: Сергій Чеботарь

Варвара Чоботар подала заяву на журналістів, які раніше були атаковані невідомими біля самого її будинку

Обухівське районне відділення міліції порушило кримінальну справу за фактом втручання журналістів телеканалу ZIK у приватне життя доньки екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" і член парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

"Маю приголомшливу новину. Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботарь. Це дочка одіозного заступника Авакова, біля будинку якої в селищі Лісниках було скоєно напад на знімальну групу телеканалу ZIK. Пані Чоботар звернулася до міліції, яка порушила кримінальну справу", - йдеться в повідомленні.

Маю приголомшливу новину. Обухівський райвідліл міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя...

Posted by Olga Chervakova on Monday, May 18, 2015

Червакова також повідомила, що журналістам телеканалу почали надходити повістки в міліцію і вони поки були опитані в якості свідків.

Крім того, нардеп пообіцяла винести дане питання на розгляд в комітеті з питань свободи слова, оскільки подібний інцидент, на її думку, безпосередньо свідчить про втручання в професійну діяльність журналістів.

Нагадаємо, 29 квітня журналісти телеканалу ZIK проводили незалежне розслідування щодо майна державних осіб, під час якого на них було скоєно напад біля будинку доньки заступника глави МВС Сергія Чоботаря.

Після чого Чеботарь подав у відставку, опинившись на посаді радника того ж глави МВС Авакова.