ua en ru

Заступник глави МВС Чоботар подав у відставку

Заступник глави МВС Чоботар подав у відставку Фото: Сергій Чеботар

Чеботар заявив, що його обмовили

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ (МВС) України Сергій Чеботар подав у відставку. Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті МВС.

"У зв'язку із систематичною цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру в засобах масової інформації; у зв'язку з поширенням недостовірної інформації, яка ганьбить не тільки моє ім'я, але й міністерство внутрішніх справ; у зв'язку з тиском, який чиниться на мою сім'ю, у вигляді переслідувань, залякування, погроз і незаконного стеження за мною і моєю родиною, включаючи дочку і навіть чотирирічну онуку, я прийняв рішення подати у відставку", - йдеться в заяві.

"Я наполягаю, щоб, незважаючи на мою відставку, органами прокуратури було проведено ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживання службовим становищем, перевищення повноважень та інших правопорушень, які були пред'явлені мені публічно в засобах масової інформації", - заявив Чоботар.

Нагадаємо, Антикорупційний комітет вимагатиме відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, якщо МВС не надасть інформацію про справу Сергія Чоботаря

Раніше комітет Верховної Ради України по боротьбі з корупцією обіцяє докласти всіх зусиль для зміни керівництва МВС у разі, якщо результати внутрішнього розслідування відомства не будуть надані протягом тижня. Розслідування має бути проведено в зв'язку з нападом невідомих на журналістів біля будинку заступника глави МВС Авакова Сергія Чоботаря.