ua en ru

ГПУ просить суд почати процедуру заочного засудження екс-голови ДПЗКУ та його заступника

ГПУ просить суд почати процедуру заочного засудження екс-голови ДПЗКУ та його заступника Фото: ГПУ

Колишнім керівникам державного підприємства висунуто обвинувачення у розтраті коштів корпорації на суму більше 177 млн грн

Генеральна прокуратура України (ГПУ) просить суд почати процедуру заочного засудження екс-голови ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) та його заступника. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"У понеділок, 6 червня, Генеральною прокуратурою України до Печерського районного суду м. Києва внесено обвинувальний акт та клопотання про здійснення спеціального судового провадження щодо колишніх голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" та його заступника, які очолювали підприємство за часів президентства В. Януковича", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, таким чином, управлінням з розслідування особливо важливих справ та управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих завершено повне та всебічне досудове розслідування, за результатами якого колишнім керівникам державного підприємства висунуто обвинувачення у розтраті коштів корпорації на суму більше 177 млн грн.

"Зібраними доказами встановлено, що зазначені посадовці спільно з керівником страхової компанії, з метою розтрати коштів уклали фіктивний договір страхування зернових, за умовами якого на рахунки страхової компанії безпідставно перераховано кошти на вказану суму. Як повідомлялося раніше, підозрювані ухилились від слідства та суду, у зв’язку з чим були оголошені у міжнародний розшук. Завдяки змінам до законодавства Генеральною прокуратурою України забезпечено притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності шляхом застосування процедури спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що в ході слідства з метою забезпечення відшкодування збитків накладено арешт на нерухоме та рухоме майно колишніх високопосадовців, корпоративні права у статутних капіталах підприємств. Окрім того, ПАТ "ДПЗКУ" до обвинувачених заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував квартири екс-глави ДПЗКУ за підробку страхового договору на 177 млн гривень.