ua en ru

ГПУ звернулася у Вищий спецсуд з розслідування справ Майдану

ГПУ звернулася у Вищий спецсуд з розслідування справ Майдану Фото: Владислав Куценко запевнив, що розслідування справ Майдану не припиниться

Куценко запевнив, що розслідування справ Майдану не припиниться

Генеральна прокуратура України (ГПУ) звернулася у Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо розслідування справ Євромайдану. Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає "112 Україна"

"Запевняю, що розслідування ні за "майдановськими" справами, ні у справах режиму Януковича не припинилося і не припиниться. Позиція Генпрокуратури щодо продовження здійснення з 1 березня повноважень по розслідуванню кримінальних проваджень, підслідних Державного бюро розслідувань, ґрунтується виключно на вимогах Кримінального процесуального кодексу України та Конституції... Ми і далі будемо розслідувати справи зазначених категорій, не зупинимося", - сказав Куценко.

За його словами, у зв'язку з цим було звернення в ГПУ Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

"У зв'язку з цим в.о. генпрокурора Юрій Севрук звернувся сьогодні до голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з офіційним листом з викладенням нашої правової позиції, де ми впевнені, що в робочому порядку ми правові позиції узгодимо", - зазначив Куценко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура заявляє, що розслідування по справах Євромайдана не зупиниться з 1 березня.