ua en ru

ГПУ: розслідування по майданівських справах не зупиниться з березня

ГПУ: розслідування по майданівських справах не зупиниться з березня Фото: Владислав Куценко

Усі повноваження слідства буде передано в ДБР після його створення

Генеральна прокуратура заявляє, що розслідування по справам Євромайдану не зупиниться з 1 березня. Про це під час брифінгу заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, , передає кореспондент РБК-Україна.

"Розслідування по майданівських справах не зупиниться з 1 березня", - повідомив він.

За словами прокурора, усі повноваження слідства буде передано в ДБР після його створення.

"Як тільки Державне бюро розслідування буде створено, у цей же день, у відповідності до законодавства, ми припинимо наші повноваження щодо слідства та передамо все своїм колегам, підтримуючи їх будь-якою необхідною інформацією та всіма зібраними нашими матеріалами. З цього приводу виконуючий обов'язків генерального прокурора України сьогодні підписав лист, я його вам демонструю, який було розіслано керівникам регіональних прокуратур ", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявляв, що Генеральна прокуратура України з 1 березня 2016 року припинить розслідування злочинів на Майдані в 2013-2014 роках.

Горбатюк зазначив, що раніше попереджав про таку можливість, проте парламент завершив роботу без змін в закон про Держбюро розслідувань.