ua en ru

ГПУ: На даний момент у судах знаходяться 44 позови в банківській сфері на 378 млн грн

На даний момент у судах знаходяться 44 позови в банківській сфері на 378 млн грн. Про це повідомив начальник головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер, передає прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Зокрема загальна сума, на яку задоволено позови прокурорів у поточному році з урахуванням минулорічних, склала 261 млн грн. Реальне виконання, в тому числі і добровільне відшкодування, понад 94 млн грн. У провадженні судових інстанцій перебувають 44 позову прокурорів на суму майже 378 млн грн", - зазначив Кучер.

Також він зазначив, що рішенням господарського суду задоволено позов прокурора Голосіївського району міста Києва в інтересах держави в особі публічного акціонерного товариства "Акціонерний комерційний банк "Київ" (частка держави в статутному фонді банку становить 99,94%) до товариства з обмеженою відповідальністю та стягнуто кредитну заборгованість у розмірі 76 млн грн.
За позовом прокуратури Київської обл. на користь публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк" (частка держави в статутному фонді банку становить 87,7%) з товариства з обмеженою відповідальністю "Плісецький гранітний кар'єр" стягнуто 15 млн грн.

Крім цього він повідомив, що прокурорами також вживаються заходи щодо оскарження незаконних судових рішень.

"Так, за касаційною скаргою прокуратури міста Києва Вищим господарським судом України скасовано судові рішення, якими відмовлено у задоволенні позову публічного акціонерного товариства "Родовід банк" (частка держави в статутному фонді банку становить 99,9%) до товариства з обмеженою відповідальністю "Українська колекторська група" про повернення безпідставно придбаного майна на суму понад 110 млн грн. Справу передано на новий розгляд до суду першої інстанції", - повідомив начальник головного управління.

Прокурор привів аналогічний приклад такої роботи, де за касаційною скаргою прокуратури Житомирської області скасовано постанову апеляційного господарського суду, яким задоволено позов товариства з обмеженою відповідальністю "Зелений вал" до публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" про стягнення 1,6 млн грн . Вищим господарським судом України залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким товариству відмовлено у позові.