ua en ru

ГПУ готує справу проти китайського судна за спробу протягнути енергокабель в Крим

ГПУ готує справу проти китайського судна за спробу протягнути енергокабель в Крим Фото: прокурор Владислав Куценко

Готується кримінальне провадження за статтею 332-1 - порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) збираються притягти до відповідальності власників та членів екіпажу китайського судна, яке днями намагалось прокласти кабель для постачання електроенергії в окупований Крим з території Російської Федерації. Про це сьогодні, 26 листопада, під час брифінгу заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі разом з управлінням міжнародного співробітництва ми готуємо запити для того, щоб встановити власника судна, особи членів екіпажу, а також інші обставини цієї події для того, щоб підготувати підозри та в рамках міжнародного співробітництва почати процедуру притягнення до відповідальності винних осіб", - заявив Куценко.

За його словами, готується кримінальне провадження за статтею 332-1 - порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Нагадаємо, ремонтники "Укренерго", які відновлювали пошкоджену внаслідок підриву ВЛ 220 кВ "Каховська-Титан", припинили свою роботу на прохання учасників акції енергетичної блокади Криму.