ua en ru

ГПУ досі не пред'явила звинувачення Портнову, синам Януковича, Азарова та Пшонки

ГПУ досі не пред'явила звинувачення Портнову, синам Януковича, Азарова та Пшонки
Генеральна прокуратура України до цих пір, ось вже через півроку після початку розслідування, не пред'явила звинувачення екс-заступник глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрію Портнову, молодшого сина Януковича Віктора, синові екс-прем'єра Миколи Азарова Олексію і сни екс-генпрокурора Віктора Пшонки Артема.

Генеральна прокуратура України до цих пір, ось вже через півроку після початку розслідування, не пред'явила звинувачення екс-заступник глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрію Портнову, молодшого сина Януковича Віктора, синові екс-прем'єра Миколи Азарова Олексію і сину екс-генпрокурора Віктора Пшонки Артема. Про це йдеться у відповіді ГПУ за запит видання Апостроф.

"Статус підозрюваних так і не отримав Віктор Янукович - син екс-президента Віктора Януковича, Артем Пшонка - син екс-генпрокуророра Віктора Пшонки, Сергій Клюєв - брат колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клюєва, Олексій Азаров - син екс-прем'єра Миколи Азарова. Всі вони - народні депутати VII скликання Верховної Ради. Крім того, повідомлення про підозру досі не отримав екс-міністр освіти і науки Дмитро Табачник, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, а також колишні радники президента Віктора Януковича Ігор Калінін і Андрій Портнов", - зазначає видання.

"ГПУ розслідує низку кримінальних проваджень за фактами розкрадання державного майна і зловживання службовим становищем, у межах яких ці особи перевіряються на причетність до здійснення цих злочинів. На сьогодні про підозру їм не повідомлялося",- заявили в ГПУ.

Відповідно, вони не оголошені в міжнародний розшук і можуть вільно в'їжджати в країни ЄС, незважаючи на те, що з 5 березня рахунки зазначених осіб були арештовані в країнах ЄС на прохання України.

Віктор Янукович і його сини Олександр і Віктор, Микола Азаров і його син Олексій, Андрій і Сергій Клюєви, Андрій Портнов, а також Сергій Курченко - бізнесмен, близький до родини екс-Президента оскаржили арешт своїх рахунків в Європейському суді загальної юрисдикції в Люксембурзі.

Тепер у зв'язку з тим, що жодних звинувачень з боку ГПУ зазначеним особам не висунуто, вони можуть виграти суди і арешт з їх рахунків може бути знятий.

Нагадаємо, 18 листопада Державна служба фінансового моніторингу України повідомила, що на рахунках компаній екс-президента України Віктора Януковича і його наближених заблоковані 1,42 млрд дол.