ua en ru

Держдума РФ схвалила заборону на прохід до будівлі американським ЗМІ, визнаним іноземними агентами

Держдума РФ схвалила заборону на прохід до будівлі американським ЗМІ, визнаним іноземними агентами Фото: будівля Державної думи РФ (navalny.feldman.photo)

За постанову одноголосно проголосували усі депутати комітету з контролю і регламенту

У Російській Федерації (РФ) Державна дума схвалила заборону проходу у будівлю нижньої палати журналістам американських засобів масової інформації, які будуть визнані іноземними агентами. Про це повідомляє російське видання РБК.

Відповідну постанову схвалив комітет Держдуми з контролю і регламенту в понеділок, 4 грудня. За неї одноголосно проголосували всі депутати комітету.

Згідно з постановою, буде встановлена "заборона на відвідування Державної думи представниками ЗМІ США, визнаних іноземними засобами масової інформації, які виконують функції іноземного агента".

Глава комітету повідомила, що заборона почне діяти з середи, 6 грудня, після того, як за неї проголосують депутати на пленарному засіданні.

Нагадаємо, 25 листопада президент Росії Володимир Путін підписав закон про ЗМІ - іноземних агентів.

У Держдепі США заявили, що закон, який дозволяє владі оголошувати засоби масової інформації, які отримують фінансування з-за кордону, "іноземними агентами" і вводити проти них обмежувальні заходи, це є ще однією загрозою свободі слова у Росії.