ua en ru

Путін підписав закон про ЗМІ-іноземні агенти

Путін підписав закон про ЗМІ-іноземні агенти Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Глава РФ схвалив закон, ухвалений як "дзеркальна відповідь" США за RT і "Sputnik"

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ЗМІ - іноземних агентів. Про це повідомила 25 листопада 2017 року прес-служба Кремля.

Зазначено, що документ паралельно з'явився на офіційному інтернет-порталі правової інформації. Законопроект було схвалено Держдумою 15 листопада, Радою Федерації - 22 листопада.

Як повідомляється, йдеться про зміни до закону про ЗМІ, згідно з якими іноземний засіб масової інформації, який поширює друковані, аудіо-, аудіовізуальні та інші повідомлення і матеріали, може бути визнано таким, що виконує функції іноземного агента. В такому випадку до ЗМІ-іноагента будуть застосовуватися ті ж положення закону, як у випадку з некомерційними організаціями, визнаними іноземними агентами.

Передбачається, що головним критерієм для отримання статусу іноагента є іноземне фінансування (в тому числі від державних структур інших держав, міжнародних організацій або окремих громадян).

Як очікується, під дію закону можуть потрапити видання "Голос Америки", "Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (РСЕ/РС)" та інші російські проекти цієї організації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що повідомлення про можливість включення до списку іноземних агентів у Росії отримали дев'ять ЗМІ.