ua en ru

У Гонконзі між демонстрантами та поліцією сталися сутички, є затримані

У Гонконзі між демонстрантами та поліцією сталися сутички, є затримані Фото: поліція Гонконгу (twitter.com/STForeignDesk)

Поліція затримала щонайменше 5 учасників мітингу

У Гонконзі сталися зіткнення між поліцією і учасниками мітингу проти закону про екстрадицію. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Straits Times.

Сутички сталися після того, як сотні активістів спробували заблокувати рух транспорту однією із головних магістралей. Мітингувальників просили відновити рух, проте демонстранти не відступили, тоді до них застосували гумові кийки. Відомо про щонайменше п'ятьох затриманих.

Хоча прем'єр Керрі Лем 15 червня призупинила дію законопроекту, протестувальники продовжують наполягати на його повному відкликанні.

Організатори протесту заявляли, що на марш прийшли понад 230 тисяч осіб. За даними поліції, число демонстрантів було нижче - 56 тисяч.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Гонконгу Керрі Лем заявила про відмову від закону про екстрадицію. Закон про екстрадицію дозволив би влада Гонконгу екстрадувати в Китай тих, кого в Пекіні вважають винними в якому-небудь злочині. До недавнього часу влада Гонконгу відмовлялися видавати своїх громадян материковому Китаю.