ua en ru

Голова Запорізької облради засуджений на 5 років за розгін Євромайдану

Голова Запорізької облради засуджений на 5 років за розгін Євромайдану Фото: Віктор Межейко

Прокуратура вважає вирок суду надто м'яким і готує апеляцію

Кіровський районний суд Кіровограда у понеділок, 13 липня, визнав голови Запорізької обласної ради Віктора Межейко винним у справі про розгоні запорізького Євромайдана і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки та позбавленням права займати певні посади строком на 3 роки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

Як повідомляється, облпрокуратура вважає цей вирок занадто м'яким і готує апеляційну скаргу.

"Під час досудового слідства було зібрано достатньо доказів вини голови обласної ради. Ми вважаємо, що за свої дії чиновник повинен отримати реальне покарання, тому будемо відстоювати свою позицію в апеляційній і за потреби у касаційній інстанціях", - зазначив прокурор області Олександр Шацький.
Нагадаємо, у вересні минулого року у Кіровограді почався судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням голови Запорізької облради і екс-губернатора області ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувачення проти екс-губернатора Запорізької області Олександра Пеклушенка було закрито у зв'язку з його смертю. Другого чиновнику держобвинувач просив призначити покарання у вигляді 7 років позбавлення волі і позбавити на 3 роки займати певні посади. Під час судових дебатів голова облради винним себе не визнав і не розкаявся.

Зазначимо, Віктор Межейко очолює Запорізька облрада з травня 2013 р.