ua en ru

Голова ЦВК анонсувала оприлюднення списку всіх кандидатів в депутати

Голова ЦВК анонсувала оприлюднення списку всіх кандидатів в депутати Фото: Тетяна Сліпачук(Віталій Носач, РБК-Україна)

Сліпачук розповіла про останній день приймання документів і плани оприлюднити списки

Центральна виборча комісія 25 червня оприлюднить весь список кандидатів у народні депутати на виборах у Раду. Про це повідомила глава ЦВК Тетяна Сліпачук на своїй сторінці у Facebook.

Вона розповіла, що після цього ЦВК затвердить форму, колір і текст виборчих бюлетенів в загальнодержавному і одномандатних виборчих округах.

"До речі, вже 26 червня ми проведемо досить важливу прес-конференцію, на яку зберемо абсолютно все, що комісія зробила протягом виборчого процесу, поділимося своїми очікуваннями від останнього перед днем виборів місяця і представимо всі необхідні цифри", - повідомила Сліпачук.

За її даними, 20 червня в останній день реєстрації пакети документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому загалом до 20 червня заяв було трохи більше 2000.

Сліпачук також нагадала про рішення Конституційного суду щодо виборів.

"Наразі неймовірно важливо, що у суспільства тепер є правова визначеність з точки зору виборчого процесу, яку внесло ухвалене рішення Конституційним судом України. Впевнена, що це рішення стане предметом широкого обговорення і аналізу, проте той факт, що воно вже є, означає, що 21 липня 2019 року - є майже на 100% невідворотною датою проведення виборів", - додала вона.

Голова ЦВК анонсувала оприлюднення списку всіх кандидатів в депутати

Як повідомляло РБК-Україна 20 червня Конституційний суд України оприлюднив рішення про визнання конституційності указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту та призначення позачергових виборів. В КСУ наголосили, що рішення є обов'язковим та не може бути оскаржене.

Нагадаємо, 20 червня, у Києві в останній день подачі документів для участі в парламентських виборах двічі "мінували" будівлю Центральної виборчої комісії. У підсумку обидва рази з офісу евакуювали співробітників, повідомлення про вибухівку не підтвердилися.