ua en ru

Глава МЗС Угорщини обговорить з послом США конфлікт з Україною

Глава МЗС Угорщини обговорить з послом США конфлікт з Україною Фото: Петер Сійярто (flickr.com-eu2017ee)

Угорщина очікує солідарності США

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто анонсував розмову з послом США Девідом Корнштейном щодо українсько-угорського конфлікту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на портал HVG.hu.

За його словами, необхідність такої розмови обумовлена позицією США, які закликали Будапешт не блокувати співпраця України і НАТО через освітній закон.

"Ми очікуємо солідарності США", - сказав Сійярто.

Нагадаємо, 4 жовтня 2018 року Україна заявилаконсулу Ерно Кешкеню Консульства Угорщини в місті Берегово (Закарпатська область), що він повинен покинути територію України протягом наступних 72 годин. Також угорський дипломат оголошений персоною нон-грата. Українського дипломата, якого вислали з Угорщини, влаштують у представництві Міністерства закордонних справ України в Ужгороді.

У відповідь глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив про видворення консула України.

Як відомо, раніше розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною. Також відзначимо, що на Закарпатті викрили щонайменше 39 осіб з подвійним громадянством. В основному, зазначили в ДПСУ, це паспорти Угорщини.