ua en ru

Глава МЗС Польщі заявив про відсутність істотного напруження у відносинах з Україною

Глава МЗС Польщі заявив про відсутність істотного напруження у відносинах з Україною Фото: Вітольд Ващиковський (wikipedia.org)

Політичні, військові та економічні зв'язки між країнами функціонують без проблем

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі Вітольд Ващиковський заявив про відсутність істотного напруги країни у відносинах з Україною. Про це повідомляє "Польське радіо".

Так, Ващиковський заявив, що в дійсності у відносинах Польщі з Україною великої напруги немає. При цьому, в контексті взаємин з Росією він сказав, що країна "регулярно ставить під сумнів основні факти" і "намагається заново написати історію ХХ століття".

Глава МЗС підкреслив, що "політичні, військові та економічні зв'язки між Польщею і Україною функціонують без проблем".

"Насправді великої напруженості немає, проте деякі справи необхідно вирішити. Хіба що ми повернемося до дипломатії Сікорського (колишнього глави МЗС Польщі) і Туска (екс-прем'єра, а нині голови Європейської Ради), яка полягала в тому, щоб нічого не робити і поширювати гасла в стилі "більше Європи", - підкреслив Ващиковський.

За словами глави МЗС, "українці хочуть бути близько до Європі, тому вхопилися за мізерний шанс, яким була ця програма (Східне партнерство). І одночасно прагнуть чіткої європейської перспективи, так само, як грузини. А її немає".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Польща 4-5 грудня 2017 року проведуть переговори з ексгумації поляків.