ua en ru

Глава ХАМАС налаштований на прорив блокади Гази

Глава ХАМАС налаштований на прорив блокади Гази Фото: Ісмаїл Ханія (з відкритих джерел)

Голова руху закликає об'єднатися палестинські угрупування ФАТХ і ХАМАС

ХАМАС налаштований на прорив блокади палестинського анклаву, введеної Ізраїлем у 2006 році. Про це заявив Глава політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія, передає "Анадолу".

Ханія вважає, що блокада Гази значно ослабла завдяки акціям під гаслом "Велике повернення", які проходять на кордоні з Ізраїлем. Зараз глава політбюро акцентує увагу на процесі переговорів і діалогу, які проходять під наглядом ООН і багатьох арабських країн.

На думку глави ХАМАС, у плану Трампа з мирного врегулювання на Близькому Сході немає майбутнього.

Також Ханія підкреслив, що палестинські угруповання на переговорах у Каїрі обговорюють шляхи зняття блокади з Гази і примирення ФАТХ і ХАМАС для захисту прав палестинців. Саме єдність між палестинськими угрупованнями та підтримка арабських країн допоможуть в "боротьбі з ізраїльською окупацією".

Нагадаємо, як стало відомо 19 серпня 2018 року, Ізраїль закрив єдиний пункт пропуску на кордоні з сектором Газа - КПП Ерез.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 10 серпня Ізраїль і ісламістське угрупування ХАМАС, що контролює сектор Газа, домовились про перемир'я. Пізніше в цей же день в результаті ракетного удару військових Ізраїлю по сектору Гази постраждали 18 осіб. Ракетний удар армії Ізраїлю зруйнував культурний центр. В цей район впало чотири ракети.

Армія оборони Ізраїлю у своєму Twitter написала, що вдарила по сектору Газа лише після того, як на їх території бойовики "ХАМАС" завдали удар.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявляв, що доб'ється від палестинського руху ХАМАС повного припинення вогню.