ua en ru

Глава Єврокомісії вимагає у Британії роз'яснити подальші кроки щодо Brexit

Глава Єврокомісії вимагає у Британії роз'яснити подальші кроки щодо Brexit Фото: Жан-Клод Юнкер (flickr.com-epp)

Юнкер вимагає "внести ясність у подальші наміри", побоюючись безладного виходу Британії з ЄС

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликав Великобританію як можна швидше "внести ясність у свої наміри" виходу зі складу Євросоюзу. Як повідомляє РБК-Україна, про це йдеться в офіційній заяві Юнкера на сайті ЄК.

За його словами, після сьогоднішнього провалу голосування про Brexit в британському парламенті зріс ризик безладного розриву стосунків Великобританії та Євросоюзу.

"Я з жалем приймаю до відома результати голосування в Палаті громад сьогодні ввечері. З боку ЄС процес ратифікації Угоди про зняття коштів триває", - йдеться в тексті заяви.

Також Юнкер вважає, що Угода - це єдиний спосіб забезпечити впорядкований вихід Сполученого Королівства з Європейського союзу.

Глава Єврокомісії вимагає у Британії роз'яснити подальші кроки щодо Brexit

"Європейська комісія і, зокрема, наш головний парламентер Мішель Барньє, доклали величезних часу і зусиль до переговорів щодо Угоди про вихід. Ми проявили креативність та гнучкість у всьому", - зазначає голова ЄК.

Також він заявляє, що існує ризик безладного виходу Британії з ЄС, але Єврокомісія і надалі продовжить свою роботу в надзвичайних ситуаціях, щоб допомогти забезпечити повну готовність ЄС.

"Я наполегливо закликаю Сполучене Королівство якомога швидше уточнити свої наміри. Час майже минув", - заявив Юнкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в ЄС вирішили відкласти Brexit після того, як дійшли висновку, що парламент Британії не підтримує прем'єр-міністра Терезу Мей.