ua en ru

ДФС планує значну розбудову інфраструктури пунктів пропуску нового "Шовкового шляху"

ДФС планує значну розбудову інфраструктури пунктів пропуску нового "Шовкового шляху" Фото: Насиров повідомив, що ДФС планує значне розвиток інфраструктури пунктів пропуску нового "Шовкового шляху"

Україна працює над створенням швидкого "зеленого коридору" для товарів, які рухатимуться по цьому шляху

Україна планує значну розбудову інфраструктури пунктів пропуску нового "Шовкового шляху", яким здійснюватимуться поставки товарів з Китаю через Україну в Європу. Про це повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров під час зустрічі з представниками Китайської торгової асоціації, передає прес-служба ДФС.

"Для України Китай є великим торговим партнером, тому це співробітництво й надалі буде посилюватися. Зокрема, це пов'язано також з відкриттям нового "Шовкового шляху", яким здійснюватимуться поставки товарів з Китаю через Україну в Європу", - сказав Насіров.

За його словами, у цьому напрямі вже відпрацьовані найбільш оптимальні маршрути. Сьогодні спільно з європейськими країнами-сусідами Україна працює над створенням швидкого "зеленого коридору" для товарів, які рухатимуться транзитом по цьому шляху.

"Ми готуємось до цього зараз, розуміючи, що вантажопотік потенційно буде збільшуватись. Зокрема, навіть передбачаємо значну розбудову інфраструктури пунктів пропуску, які будуть функціонально оптимальними для такого транзиту товарів", - повідомив Насіров.

Нагадаємо, Україна і Китай створюють міжурядову комісію з питання функціонування нового "Шовкового шляху".