ua en ru

Україна і КНР створюють міжурядову комісію щодо нового "шовкового шляху"

Україна і КНР створюють міжурядову комісію щодо нового "шовкового шляху" Фото: Геннадій Зубко

Пивоварський відзначив важливість комерціалізації нового "шовкового шляху"

Україна і Китайська Народна Республіка створюють міжурядову комісію з питання функціонування нового "шовкового шляху". Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на засіданні Ради експортерів і інвесторів при МЗС України, передає кореспондент РБК-Україна.

Він також зазначив, що зараз готується пакет інфраструктурних проектів, щоб збільшити можливість гостранзита і скористатися можливістю отримання послуг, які може запропонувати Китай.

"Ми підпишемо дорожню карту з Китаєм, наповнимо її конкретними проектами. І ми б допомогли зустрітися з конкретним китайським бізнесом", - заявив Зубко.

У свою чергу, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський відзначив важливість комерціалізації нового "шовкового шляху".

"То про що говорили 24 роки, що "шовковий шлях" можливий, ми політично зробили. Технічно зробили. Тепер потрібно, щоб менеджери якісно коммерциализовали ці шляхи і не саботували розвиток цього шляху", - сказав він.

Він також заявив, що, за його спостереженнями, керівники не усвідомлюють усіх можливостей, які дає "шовковий шлях".

"У мене прохання до менеджерів, поміняйте своє бачення, вийдіть з коробочки, почніть працювати чи прийдуть інші люди, які будуть комерціалізувати проект", - підкреслив глава МІУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що транзитний контейнерний поїзд із України у Китай в обхід території Росії, який рухається за маршрутом нового "Шовкового шляху", запрацює у бізнес-режимі з березня 2016 року.