ua en ru

У Німеччині заявляють про безперервні атаки хакерів

У Німеччині заявляють про безперервні атаки хакерів Фото: хакерська атака (відкриті джерела)

У бунденстаге заявили про продовження атаки хакерів на мережу уряду ФРН

Хакерська атака на мережу уряду ФРН, по всій видимості, все ще триває. Про це заявив голова комісії бундестагу з контролю за діяльністю спецслужб Армін Шустер (Armin Schuster) за підсумками надзвичайного засідання комісії в четвер, 1 березня, передає німецьке видання DW.

Раніше повідомлялося, що за атакою імовірно стоять російські хакери. Зокрема, мова йшла про хакерської групи АРТ28, яка змогла проникнути в мережу міністерств закордонних справ і оборони.

Члени комісії бундестагу також висловили своє обурення тим, що не були проінформовані про кибернападении заздалегідь. Парламентарії дізналися про атаку хакерів тільки з публікації агентства dpa, що "вкрай прикро", - заявив заступник голови комісії, член партії "зелених" Костянтин фон Нотц (Konstantin von Notz).

Схожої думки дотримується і депутат від Лівої партії Андре Хан (Andre Hahn). Те, що контролюючим органам не доповідається про важливі події заздалегідь і вони дізнаються про це їх ЗМІ, "абсолютно неприйнятно", - підкреслив він.

Також він упевнений, що якщо в уряді ФРН знали про злом мережі вже давно, то відмова від передачі інформації парламентської комісії можна вважати "явним порушенням закону". На думку політика, відповідальність за це несе відомство канцлера ФРН, яке здійснює нагляд за спецслужбами.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в уряді Німеччини визнали, що російські хакери з групи APT28 (Fancy Bear), у грудні 2017 року зламали комп'ютери Міністерства закордонних справ і міністерства оборони ФРН, впровадивши шкідливе програмне забезпечення в урядову мережу.

Крім того, щорічна вартість кіберзлочинності досягла 600 млрд доларів у всьому світі, чому сприяла зростаюча складність хакерів і поширення кримінальних ринків і криптовалют. Про це свідчать дані дослідження, проведеного фірмою-виробником захисних програм McAfee з Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).