ua en ru

У Німеччині хочуть заборонити символи турецьких ультраправих

У Німеччині хочуть заборонити символи турецьких ультраправих Фото: символ (dw.com)

Депутатів правлячої партії підтримала і партія "Ліві", що трапляється в Бундестазі дуже рідко

Німецькі політики планують прийняти законодавство, яке забороняє символи і жести ультранаціоналістичної турецької організації "Сірі вовки". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Deutsche Welle.

Зокрема, під заборону потрапить привітання у формі "вовка", яке, за словами законодавців, нагадує нацистський салют.

"Будь-яка форма фашизму є нелюдською і загрожує нашому ліберальному суспільству", - сказав депутат від ХДС Крістоф де Вріз.

Депутатів правлячої партії підтримала і партія "Ліві", що трапляється в Бундестазі дуже рідко.

"Привітання "Сірих вовків", однієї з найбільших правих екстремістських та антиконституційних організацій в Німеччині, цілком можна порівняти з привітанням Гітлера і тому воно повинно бути заборонено", - сказав депутат Севім Дагделен.

Цей жест викликав суперечки в минулому році, коли міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу використовував його під час відвідування консульства Туреччини в Гамбурзі.

"Сірі вовки" були частиною політичного насильства в Туреччині в 1970-х роках. Вони стояли за нападами і вбивствами як всередині, так і за межами Туреччини, а також здійснили замах на Іоанна Павла II в 1981 році.

Нагадаємо, прес-служба Федеральної прокуратури Німеччини, повідомила, що кількість заарештованих членів праворадикального руху "Революція Хемніц" досягла 8 осіб.

Зазначимо, у Німеччині затримали членів правої терористичної групи. Поліцейські провели обшуки в рамках розслідування діяльності правою терористичної групи під назвою "Революція Хемніц", на кількох ообъектах в німецьких федеральних землях Саксонія і Баварія.