ua en ru

Кількість підозрюваних членів праворадикальної групи вже 8, - прокуратура ФРН

Кількість підозрюваних членів праворадикальної групи вже 8, - прокуратура ФРН Ілюстративне фото (Ілюстративне фото (GettyImages)

Усі підозрювані члени праворадикального руху знаходяться під вартою

Прес-служба Федеральної прокуратури Німеччини повідомила, що кількість заарештованих членів праворадикального угрупування "Революція Хемніц" сягнула до 8 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Також повідомлені сказано, що усі підозрювані перебувають у слідчому ізоляторі.

В прокуратурі вважають, що це угрупування було утворено не пізніше ніж 11 вересня 2018 року. Члени цієї групи планували напади на тих, хто дотримується інших поглядів. За даними слідства, члени "Революція Хемніц" збирались провести масштабний напад у Німеччині 3 жовтня, коли буде відзначатись День німецької єдності.

Головою угрупування назвали 31-річного Крістіана К., який був затриманий ще 14 вересня 2018, під час одного з ксенофобних нападів у місті Хемніц.

Нагадаємо, у Німеччині затримали членів правої терористичної групи. Поліцейські провели обшуки в рамках розслідування діяльності правої терористичної групи під назвою "Революція Хемніц", на кількох об'єктах у німецьких федеральних землях Саксонія і Баварія.