ua en ru

У Німеччині затримали членів правої терористичної групи

У Німеччині затримали членів правої терористичної групи Фото: заворушення в Хемніці (скріншот відео)

Шість заарештованих підозрюються в створенні терористичної організації під керівництвом 31-річного Крістіана К.

У Німеччині заарештували шістьох осіб, яких звинувачують у формуванні ультраправої терористичної групи, відомої як "Революція Хемніц". Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляє видання, поліцейських провели обшуки в рамках розслідування діяльності правої терористичної групи під назвою "Революція Хемніц", на кількох об'єктах у німецьких федеральних землях Саксонія і Баварія.

Шість заарештованих, у віці від 20 до 30 років, підозрюються в створенні терористичної організації під керівництвом 31-річного Крістіана К., який вже був заарештований 14 вересня.

За словами державних прокурорів Німеччини, чоловіки планували нападати на мігрантів і німецьких громадян, що походять з інших країн. Прокурори заявили, що шість чоловіків - всі члени "хуліганської, скинхедовскої і неонацистської групи" в регіоні Хемніц і вважають себе провідними членами праворадикальної групи в Саксонії.

Раніше повідомлялося, що представник прокуратури німецького Хемніца підтвердила, що один з підозрюваних у вбивстві 35-річного німця був випущений з СІЗО.

Додамо, поліція міста Хемніц 15 вересня виписала ордера на арешт 6 осіб, які напередодні були затримані через ксенофобські вигуки і загроз перехожим.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на сході Німеччини в місті Кьотен федеральної землі Саксонія-Анхальт пройшли мітинги через 22-річного громадянина, який помер в результаті конфлікту з групою афганців.

Зазначимо, що у ході протестів в німецькому Хемніці поліція затримала 300 осіб. Наголошується, що зіткнення між різними групами сталися під час зборів партії "Альтернативи для Німеччини".