ua en ru

Геращенко: Кремль не готовий розблокувати процес звільнення заручників

Геращенко: Кремль не готовий розблокувати процес звільнення заручників Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко відреагувала на заяву Пєскова щодо обміну заручників

Кремль не готовий до розблокування процесу звільнення заручників. Таку думку висловила перший віце-спікер Верховної ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

Так, коментуючи заяву прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова щодо обміну заручників, Геращенко зазначила, що його слова свідчать про те, що спецпредставник Росії в контактній групі Борис Гризлов "бачить президента Путіна лише по телевізору й давно не мав жодної можливості з ним поспілкуватися". Геращенко додала, що вона особисто тричі надсилала листи, зокрема, Гризлову зі списком росіян в українських тюрмах і копією їх заяв з проханням про обмін. Крім того, це питання неодноразово обговорювалася в рамках засідання контактної групи в Мінську.

"Чи означає це (заява Пєскова, - ред.), що Кремль не спілкується з Гризловим, чия роль ритуальна, а лише зі своїми маріонетками з ОРДЛО? Відповідь Пескова означає тільки одне - Кремль не готовий до розблокування процесу звільнення заручників і все там вирішує одна людина, Путін", - написала вона.

Геращенко: Кремль не готовий розблокувати процес звільнення заручників

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло що Пєсков заявив, що йому нічого не відомо про прохання засуджених в Україні росіян про обмін. Він також заявляв, що "не знає про готовність української сторони зробити кроки для цього".

Зазначимо, низка засуджених в Україні громадян РФ звернулися до Путіна з проханням обміняти їх на українських політв'язнів.

Додамо, раніше Геращенко також неодноразово заявляла, що Україна готова помилувати кілька десятків злочинців, причетних до війни на Донбасі, щоб звільнити українських політв'язнів.