ua en ru

Генштаб сподівається на рішення Кабміну про зарплати військовим найближчим часом

Генштаб сподівається на рішення Кабміну про зарплати військовим найближчим часом Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Запит Міноборони про підвищення зарплат все ще знаходиться на розгляді уряду

Генеральний штаб Збройних сил України розраховує на те, що Кабінет міністрів найближчим часом прийме рішення про підвищення зарплат військовим. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Ціна безпеки: як держава планує підвищувати зарплати військовослужбовцям".

За інформацією РБК-Україна, запит Міноборони про підвищення зарплат військовим все ще знаходиться на розгляді уряду. Проте в Генштабі повідомили, що очікують рішення Кабміну найближчим часом.

"Щодо підвищення зарплати чекаємо позитивного рішення в жовтні", - уточнив заступник начальника ГУ морально-психологічного забезпечення Генштабу ЗСУ Олег Бойко.

Зазначимо, Кабінету міністрів Володимира Гройсмана виконати прохання військових цього року буде не так вже просто. Як відомо, уряд зараз веде переговори з місією Міжнародного валютного фонду щодо подальшої долі програми кредитування України. Однією з умов співпраці з МВФ є збалансованість державного бюджету, а фонд вже неодноразово вказував на "роздуті" статті витрат скарбниці, особливо в частині соціальних виплат. І якщо в березні-квітні уряд міг, наприклад, дозволити собі перерахунок пенсій військовим всупереч негативній позиції МВФ (збільшення склало близько 8 млрд гривень), то, перебуваючи в переговорному процесі з місією і потребуючи траншу, Кабмін навряд чи задовольнить прохання Міноборони найближчого місяця.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Міноборони просить виділити 4,5 млрд гривень на підвищення зарплат військовим.

Також у серпні стало відомо про масове звільнення військових через низькі зарплати.