ua en ru

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в "Укренерго"

У Генпрокуратурі розповіли подробиці обшуків в "Укренерго" Фото: "Укренерго" (УНІАН)

Обшуки проводяться за фактом зловживання службовим становищем і підробки тендерної документації

Обшуки в приміщенні держпідприємства НЕК "Укренерго" проводяться за підозрою у зловживанні службовим становищем і підробки тендерної документації в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресс-служба Генеральної прокуратури України.

"Генпрокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації злочинної схеми розкрадання державних коштів, зловживання владою або службовим становищем, службового підроблення тендерної документації посадовими особами ДП "НЕК Укренерго" в особливо великих розмірах у співучасті зі службовими особами Національної комісії з регулювання ринку енергетики і комунальних послуг, а також рядом суб'єктів господарської діяльності, шляхом організації закупівель товарів, робіт і послуг в контролем них підприємств за значно завищеними цінами, за ознаками злочинів, передбачених ч 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 212 КК України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що обшуки проводяться по всій території України з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в приміщенні держпідприємства Національна енергокомпанія (НЕК) "Укренерго" правоохоронці проводять обшук.