ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці обшуків у справі про корупцію в "Укрзалізниці"

У ГПУ розповіли подробиці обшуків у справі про корупцію в "Укрзалізниці" Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Ухвалами суду дозволено вилучати тендерну та бухгалтерську документацію

Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України проводить близько 50 обшуків у службових приміщеннях та за місцем проживання службовців ПАТ "Укрзалізниця". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Проводиться близько 50 обшуків у рамках кримінального провадження за фактом привласнення шляхом зловживання службовими особами ПАТ "Українська залізниця" своїм службовим становищем коштів в особливо великих розмірах під час проведення у період 2015 - 2017 років закупівель скріплень рейкових, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ухвалами суду дозволено вилучати тендерну та бухгалтерську документацію, інформацію на комп’ютерах, відбирати зразки поставленого товару для подальшої експертизи.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян у четвер, 16 листопада, повідомив, що Національна поліція проводить близько 50 обшуків у шести регіонах України по справі зловживань у особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів. "Підозрюються громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк та інші.