ua en ru

ФСБ використовує ситуацію в Луганську для нейтралізації проукраїнських поглядів серед населення, - ГУР

ФСБ використовує ситуацію в Луганську для нейтралізації проукраїнських поглядів серед населення, - ГУР Фото: співробітники ФСБ (wikimedia.org)

"Підозрілих" громадян викликають до так званого "міністерства держбезпеки" для співбесід

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Російської Федерації використовує ситуацію в Луганську для нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко з посиланням на Головне управління розвідки.

"Російські структури ФСБ на окупованій території Луганської області використовують спровоковану ними кризову суспільно-політичну ситуацію у т.зв. ЛНР для виявлення і нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення", - повідомив він.

Як зазначив Лисенко, за інформацією ГУР, на окупованій території під виглядом пошуку "українських диверсантів" проводяться заходи з виявлення осіб, які підозрюються у лояльності до України.

"Крім арештів підозрілих, складаються списки всіх т.зв. "неблагонадійних" громадян, яким надсилаються повістки про необхідність прибуття до місцевого відділку т.зв. МДБ для співбесід. Крім того, через рідних та знайомих, які проживають на окупованій території, здійснюються спроби виклику осіб, які виїхали на підконтрольну Україні територію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука, на тлі перевороту в Луганську так звані "чиновники" самопроголошеної "Луганської народної республіки" побоюються кадрових чисток при переході під управління донецьких бойовиків.