ua en ru

Франція - Україна: Сьогодні синьо-жовті зіграють матч-відповідь плей-офф

У п'ятницю на "Олімпійському" збірна України зробила дуже великий і важливий крок на зустріч Мундіалю. Сьогодні збірна Франції спробує зробити все, щоб відновити рівність і самій вийти на ЧС. Що-що, а розсердити французів ми змогли. І тепер потрібно витримати "паризьку блокаду" і справу буде зроблено. Хоча, її ще треба витримати.

У п'ятницю на "Олімпійському" збірна України зробила дуже великий і важливий крок на зустріч Мундіалю. Сьогодні збірна Франції спробує зробити все, щоб відновити рівність і самій вийти на ЧС. Що-що, а розсердити французів ми змогли. І тепер потрібно витримати "паризьку блокаду" і справу буде зроблено. Хоча, її ще треба витримати.

19 листопада, 22:00
Париж, "Стад де Франс"
Франція - Україна (перший матч 0:2)
Трансляція на Інтері

Після київського матчу букмекерські контори відмінно підзаробили. Адже, до п'ятниці Франція була настільки беззастережним фаворитом, що їх поразка просто поставила на вуха весь футбольний світ. Перед сьогоднішньою грою William Hill і багато інших бачать на Чемпіонаті світу вже більше збірну України. І якщо чесно, не хочеться в цей раз обламувати ставки.

Звісно, статус фаворита ніяк не повинен позначитися на грі українців. Кожен з них розуміє, що перша перемога - результат величезної праці і самовіддачі. І що у другій грі буде не те щоб не легше, а набагато складніше. І тому важливо, щоб кожен футболіст у жовтій футболці, який з'явиться сьогодні на полі, думав тільки про те, що йому потрібно робити і робив це максимально якісно.

Ще один великий плюс, який українці здобули в першому матчі, це уникли великої кількості дискваліфікації. Маючи "на картці" 10 осіб, втратити тільки двох - відмінна робота. Звісно, що Федецького і Кучера буде дуже не вистачати в сьогоднішній грі. Особливо першого. Зі складним завданням утримати Рібері, який буде розлючений п'ятничним провалом, доведеться справлятися або Мандзюку, або Гусєву. І більше шансів зіграти у захисника "Дніпра", який виконує більше захисних функцій, ніж "вічний двигун "Динамо". Тим більше, на Євро-2012 Олег з Франком не впорався, що також робить вибір у бік Мандзюка більш очевидним. Так, у Віталія немає досвіду протистояння таким гравцям. Але теж саме можна було сказати і про Федецького перед п'ятницею. Так що, великого страху і переживань з цього приводу немає. Як немає їх з-за відсутності Кучера, якого явно замінить Ракицький. Ярік не раз грав у парі з Хачеріді і може бути дуже навіть корисний, адже володіє відмінним дальнім пасом, що при облозі нашої штрафної буде дуже корисно. У всьому іншому, не варто очікувати великих змін у складі нашої команди.

Тут цікаво інше - наскільки підопічні Фоменко будуть сміливими в атаці. Ясна річ, що французи весь матч проведуть в атаці. І у п'ятницю, коли Ярмоленко забив другий гол, коли суперник понісся відіграватися, у наших з'явилися вільні зони, якими вони тільки дивом не скористалися. Сьогодні ці зони також будуть. І дуже важливо, щоб концентрації гравців атаки вистачило на те, щоб реалізувати ці можливості. Все таки, гол на виїзді - це те, до чого повинна прагнути наша команда. У французів й так досить складне завдання. А з пропущеним голом воно перетворитися в ще більш непереборне. Так що, Михайло Іванович, може стартовий штурм, як з поляками?