ua en ru

Фракція Рибакова викриває союз комуністів з олігархами

За кілька тижнів до виборів фракція Ігоря Рибакова у парламенті взялася розхитувати рейтинг Комуністичної партії. Так, у заяві фракції, зачитаній сьогодні з парламентської трибуни, зроблена спроба озвучити джерела фінансування виборчої кампанії КПУ, яка, за одноголосним висновком експертів, на сьогодні є найдорожчою серед кампаній політичних сил, які беруть участь у виборах.

"Всіх цікавить, звідки у комуністів такі величезні кошти на їх передвиборну політичну рекламу? Може це екс-керівник Держфінпослуг, який був призначений на цю посаду за квотою КПУ, а нині сидить за гратами за хабарництво в особливо великих розмірах? Виборців терзають сумніви: випадково чи не за рахунок приватизації загальнонародної власності, або Держмитниці, яку очолює молодий комуніст , повноводною рікою течуть гроші на виборчу кампанію КПУ?", - задав з парламентської трибуни риторичні питання член фракції Рибакова Геннадій Задирко.

Читайте також: Самую успішну виборчу кампанію проводять КПУ, "Удар" і ПР

Однак деякі політтехнологи схильні до думки, що сьогоднішня спроба викриття комуністів з парламентської трибуни - не самостійне рішення Ігоря Рибакова, а "рада", даний йому на Банковій.

Можливо навіть, озвучена заява - своєрідний артобстріл, що передує деяким кадровим ротаціям в уряді, зокрема, в Державній митній службі України.

"Яких результатів, - говориться, зокрема, в заяві, - досягли комуністи в боротьбі з приватизацією загальнонародної власності і як вони будуть боротися за скасування її результатів в подальшому? Особливо враховуючи те, що процесом приватизації керує особа, призначена на посаду голови Фонду держмайна за квотою фракції КПУ. І контролює цей процес також комуніст, який обіймає посаду голови Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації в парламенті. Наприклад, у Миколаєві Державне підприємство "НВК Зоря - Машпроект" готується для приватизації, а менеджмент підприємства - давно вже російського олігарха, одного з донорів Компартії. У зв'язку з цим люди жваво цікавляться, чому Компартія не протестує проти авральною розпродажу підприємств, що мають стратегічне значення для держави? Де страйки, мітинги, де опір розкраданням державного майна?"

"Виборці хочуть знати, як комуністи будуть боротися з олігархами, якщо, за словами їхнього лідера, вони планують створити з ними більшість у новому парламенті?", - говориться, зокрема, в тексті заяви.

Читайте також: Симоненко в Брюсселі заявить про фальсифікації виборів в Україні

Деякі аналітики припускають, що таким способом - вустами депутатів фракції Рибакова озвучуючи факти "змички" комуністів і олігархів - технологи намагаються відтягнути частину негативу від провладної Партії регіонів і перевести його "на плечі" представників КПУ. З іншого боку, експерти не виключають, що Рибаков сьогоднішньою фракційною заявою демонструє вміння вести самостійну політичну гру, працює на своє політичне майбутнє в новому українському парламенті.

Як би там не було, але очевидно одне - за місяць до виборів Ігор Рибаков намагається не допустити подальшого зростання рейтингу КПУ. Самостійне чи це рішення Рибакова, або поставлене ​​перед ним завдання "згори" - в будь-якому випадку, йому необхідно з ним впоратися - для можливості серйозної гри в новому парламенті.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.