ua en ru

У Фірташа назвали голослівним звинувачення проти Ostchem в розтраті держкоштів

У Фірташа назвали голослівним звинувачення проти Ostchem в розтраті держкоштів Фото: Дмитро Фірташ

Group DF просить Порошенка вплинути на Яценюка з-за звинувачень проти групи

Group DF, засновником якої є Дмитро Фірташ, називає голослівним звинувачення проти холдингу Ostchem в розтраті державних коштів. Про це йдеться в заяві прес-служби Group DF.

"Ми розцінюємо чергове заяви прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відкриття МВС кримінального провадження проти холдингу Ostchem і НАК "Нафтогаз України" як частину спланованої і давно йде кампанії по політичному переслідуванню Group DF і її власника", - йдеться в повідомленні.

"Нинішнє надумане голослівна заява про нібито причетність бізнесів групи до розкрадання державних коштів, загрози заарештувати майно наших підприємств - "Ривноазота", Черкаський "Азот", Концерну "Стирол" та "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" - це чергова спроба економічного шантажу", - заявили в Group DF.

У групі підкреслили, що всі бізнеси Group DF працюють виключно в правовому полі, а компанії продовжують виконувати свої зобов'язання перед державою по виплаті податків та ін.

Group DF закликала Президента України Петра Порошенко "вжити заходів впливу для припинення репресій" щодо групи з боку чиновників від партії "Народний фронт".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабміну заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження проти НАК "Нафтогаз України" і холдингу Ostchem за розтрату державних коштів.

На початку квітня повідомлялося, що МВС порушило справу проти топ-менеджерів групи OSTCHEM, яка належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу. У Фірташа також заперечували звинувачення МВС в розкраданні коштів.