ua en ru

У Фірташа заперечують звинувачення МВС в розкраданні коштів

У Фірташа заперечують звинувачення МВС в розкраданні коштів Український бізнесмен Дмитро Фірташ

Група OSTCHEM, яка належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу, заперечує звинувачення Міністерства внутрішніх справ України відносно топ-менеджерів компанії за фактом розкрадання коштів. Про це повідомляє прес-служба OSTCHEM.

"Підприємства групи OSTCHEM - ПАТ "Азот", "Рівнеазот", "Концерн "Стирол" та ПРАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" не є розпорядниками бюджетних коштів, тому не можуть ними розпоряджатися і тим більше "красти", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у компанії підкреслили, що борги підприємств OSTCHEM перед структурами НАК "Нафтогаз України" були сформовані практично повністю в період до набуття цих підприємств Group DF (2010-2011 рр.).

"І тому будь-які звинувачення на адресу нинішніх посадових осіб підприємств щонайменше некоректними", - зазначили в OSTCHEM.

Крім того, в прес-службі зазначили, що борги державних компаній перед OSTCHEM істотно перевищують борги заводів компанії перед держструктурами.

"Ми вважаємо, що наявні розбіжності між господарськими суб'єктами різних форм власності не можуть бути підставою для публічного звинувачення на адресу співробітників групи OSTCHEM, тим більше, що таке право є компетенцій виключно судових органів України", - підсумували в OSTCHEM.

Нагадаємо, наприкінці березня Президент України Петро Порошенко пригрозив українським олігархам, в тому числі й Фірташу, "жорсткою та швидкою розправою" у разі, якщо вони спробують збагатитися за рахунок держбюджету України.