ua en ru

МВС порушило справу проти "Нафтогазу" і Ostchem Фірташа-Льовочкіна

МВС порушило справу проти "Нафтогазу" і Ostchem Фірташа-Льовочкіна Фото: Арсеній Яценюк

Державі завдано збитків на суму 5,7 млрд грн

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) відкрило кримінальне провадження проти НАК "Нафтогаз України" і холдингу Ostchem за розтрату державних коштів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"МВС почало кримінальне провадження за розтрату державного майна службовими особами НАК "Нафтогаз України" у змові з компаніями групи Ostchem, це компанія Фірташа - Льовочкіна, в результаті чого державі завдано збитків у розміні 5,7 млрд грн. Тільки що ГПУ і МВС звернулися до суду з клопотанням про арешт 500 млн куб. м газу, що належать боржникам групи Фірташа-Льовочкіна перед українською державою на загальну суму близько 4,3 млрд грн. Сподіваюся, що суд у найкоротші терміни прийме законне рішення, і я прошу міністра МВС взяти на особистий контроль розслідування справи про мільярдні розкрадання олігархічною групою...", - сказав Яценюк.

"У тому числі профільному міністерству разом з НАК "Нафтогаз України" терміново вжити заходів для претензійно-позовної роботи та стягнення всіх заборгованостей цієї групи на користь НАК "Нафтогаз України" в тому числі і за рахунок майна, що належить цій олігархічній групі, а це такі компанії як "Рівне-Азот", концерн "Стирол" Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", - додав Яценюк.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила справу проти сестри українського політика і олігарха, екс-глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна Юлії, яка на даний момент є народним депутатом України.