ua en ru

МВС порушило справу проти топ-менеджерів Фірташа

МВС порушило справу проти топ-менеджерів Фірташа Український бізнесмен Дмитро Фірташ

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно топ-менеджерів групи OSTCHEM, яка належить українському бізнесменові Дмитру Фірташу. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Міністерством внутрішніх справ відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Д. Фірташа OSTCHEM", - написав Аваков.

За його словами, дії посадових осіб підприємств ПАТ "Азот", "Рівнеазот", "Концерн Стирол", "Сєвєродонецького об'єднання "Азот" оцінюються як дії, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн.

"Провадження відкрито за статтею 191 КК України, частина 5 (особливо великі розміри). Сьогодні у Головному слідчому управлінні МВС заслуховував матеріали, напрацьовані оперативниками і слідчими", - зазначив Аваков.

Він додав, що напрацьовані матеріали МВС передасть для процесуального керівництва та визначення підслідності в Генпрокуратуру.

Министерством внутренних дел открыто уголовное производство по факту злоупотребления служебным положением, хищением бюд...

Posted by Арсен Аваков on 2 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, наприкінці березня Президент України Петро Порошенко пригорозил українським олігархам, в тому числі й Фірташу, "жорсткою та швидкою розправою" у разі, якщо вони спробують збагатитися за рахунок держбюджету України.