ua en ru

Фінал Кубка Іспанії з футболу відбудеться в присутності уболівальників

Фінал Кубка Іспанії з футболу відбудеться в присутності уболівальників Фото: (twitter.com/RealSociedad)

Про це домовилися "Атлетик" і "Сосьєдад"

Фіналісти Кубка Іспанії "Атлетик" Більбао і "Реал Сосьєдад" домовилися провести вирішальний матч з глядачами на трибунах. Про це йдеться офіційній заяві на сайті команд.

Президенти клубів зустрічалися з керівником Королівської федерації футболу Іспанії і домовилися про те, що фінал Кубка Іспанії відбудеться в присутності уболівальників тоді, коли це буде можливо.

"Обидва клуби завжди хотіли провести цей матч поруч зі своїми фанатами. Це наше найбільше бажання", - говориться в заяві "Атлетика".

При цьому клуби вимагають гарантії від федерації: вони хочуть, щоб виграний трофей вважався офіційним.

Королівська федерація футболу Іспанії підтримала прагнення баскських клубів зіграти вирішальний поєдинок в присутності фанатів.

Варто зазначити, якщо провести фінал Кубка Іспанії не вдасться в встановлені УЄФА терміни, то місце в Лізі Європи відправиться не переможцю турніру, а буде визначено згідно з позиціями в чемпіонаті. І "Атлетик", і "Сосьєдад" готові пожертвувати потенційною позицією в турнірі заради того, щоб мати можливість зіграти фінальний матч з глядачами.

Сезон-2019/20 в Іспанії, як і у всіх провідних європейських чемпіонатах, призупинено через пандемію коронавірусу. Ла Ліга розглядає дати 28 травня, 6 червня і 28 червня для відновлення матчів.

Раніше повідомлялося, що керівництво чемпіонату Іспанії встановило крайній термін, після досягнення якого поточний сезон-2019/2020 буде припинено.