ua en ru

Філатов назвав обшуки у членів УКРОПу "політичними репресіями"

Філатов назвав обшуки у членів УКРОПу "політичними репресіями" Фото: Борис Філатов

Філатов також повідомив подробиці затримання Корбана

В УКРОПі заявляють про політичне підґрунтя обшуків своїх партійців та волонтерів. Про це заявив один з лідерів партії Борис Філатов, повідомляє прес-служба партії.

"Тільки політичні репресії. Мабуть, комусь не подобається хороший результат УКРОПу на місцевих виборах, який ми показали, зайшовши у 15 обласних рад, 150 міських рад, більш як 200 районних рад. Можливо, хтось хоче тиснути на мене перед другим туром. Я поки не можу зрозуміти, але це можуть бути тільки політичні репресії. У Дніпропетровску йде тотальна зачистка партії", - заявив один з лідерів партії Борис Філатов.

Філатов також повідомив подробиці затримання голови політради партії Геннадія Корбана.

"Корбана затримали на моїх очах - без пояснення причин та без жодного документу. До нього прийшли додому і почали ламати двері. Коли я підійшов (він живе по сусідству) і запитав, що відбувається, мені повідомили, що тут шукають злочинця, який, за їхніми даними, перебуває в цьому будинку. Вони зламали двері, схопили Корбана на порозі і повезли невідомо куди", - сказав Філатов.

Як повідомив Філатов, затримання проводили близько 8 бійців "Альфи" у балаклавах та двоє слідчих Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Усе місто забите глушилками, весь час падає зв'язок, на кожному перехресті - "Фольксваген" з озброєними людьми та затемненими вікнами. Такого навіть при Януковичі й близько не було. Обшукують волонтерів - це вже занадто. Наступним кроком вони, мабуть, почнуть розстрілювати наших партійців", - додав народний депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) затримала представника партії УКРОП Геннадія Корбана.