ua en ru

Фігурантам справи про "українських диверсантів" у Криму продовжили арешт на 2 місяці

Фігурантам справи про "українських диверсантів" у Криму продовжили арешт на 2 місяці Фото: суд

Трьох фігурантів "справи диверсантів" доставили в суд із СІЗО Сімферополя

Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт на 2 місяці, до 8 листопада, фігурантам "справи українських диверсантів" Володимиру Дудці, Дмитру Штиблікову і Олексію Бессарабову. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що рішення про продовження запобіжного заходу прийняла суддя Яніна Охота.

"Всіх трьох фігурантів "справи диверсантів" доставили в суд із СІЗО Сімферополя. Засідання суду було відкритим, і родичів пропустили в зал засідань", - йдеться в повідомленні.

Так, 9 листопада 2016 у Севастополі затримали Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудко, яких підконтрольні РФ кримські силовики назвали членами "диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України".

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудка - капітан 2-го рангу запасу, у минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заарештований в окупованому Криму нібито "агент" Служби безпеки України Геннадій Лимешко зізнався в підготовці диверсій на півострові.