ua en ru

Заарештований у Криму "агент СБУ" зізнався в підготовці диверсій

Заарештований у Криму "агент СБУ" зізнався в підготовці диверсій Фото: заарештований "диверсант" нібито визнав провину (facebook.com/don.gp.gov.ua)

Лимешко заявив, що планував підірвати ЛЕП, підпалити смітник, ліс і влаштувати обвал на дорозі

Заарештований в окупованому Криму нібито "агент" Служби безпеки України Геннадій Лимешко зізнався в підготовці диверсій на півострові, передають російські ЗМІ.

За словами Лимешка, він нібито на початку червня в Херсоні зустрівся з співробітником СБУ на ім'я Артур.

"Треба було на лінії між Судаком і Новим Світом в Криму провести підрив лінії електропередачі, а також руйнування дороги шляхом обвалу каменів, а також підпал звалища біля селища Рибаче та лісового масиву біля Алушти", - заявив "диверсант".

Нагадаємо, раніше в СБУ назвали заяву Росії про арешт "агента" фейком і провокацією.

"Вважаємо, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює невдоволення окупаційною владою", - йдеться в коментарі СБУ.

Відзначимо, при затриманні Лимешка російські спецслужби нібито виявили у нього тротилові шашки, гранати і пилу. Крім того, силовики показали український паспорт затриманого, а також міграційну карту з відміткою про в'їзд через Білорусь. У документі пунктом призначення зазначено Судак.