ua en ru

Facebook заплатив хакерам 1 млн дол. за пошук прогалин у системі безпеки

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook заплатила хакерам 1 млн дол. за пошук прогалин у своїй системі безпеки. Премії від Facebook отримали 329 осіб із 51 країни світу.

Найбільша у світі соціальна мережа Facebook заплатила хакерам 1 млн дол. за пошук прогалин у своїй системі безпеки. Премії від Facebook отримали 329 осіб із 51 країни світу. Наймолодшому учаснику програми виявилося лише 13 років.

Компанія Facebook протягом двох років виплатила 1 млн дол. преміальних "білим" хакерам, що допомагають усувати "дірки" в галузі безпеки ресурсів соцмережі.

У блозі корпорації повідомляється, що заохочувальна програма стала корисним інструментом у залученні дослідників для підтримки зусиль мережі щодо забезпечення безпеки.

"Скільки б ми не витрачали на підтримку всієї системи, ми ніколи не зможемо зібрати до нашої команди найталановитіших і розумних програмістів, так само як і не зможемо розпізнати всі існуючі проблеми самостійно, побачити їх з усіх кутів", - йдеться в заяві.

Премії, за даними Facebook, за цей час отримали 329 осіб, в числі яких вказані як професійні програмісти, так і аматори. Наймолодшому учаснику програми лише 13 років. Помічники корпорації проживають у 51 країні світу, при цьому тільки 20% з них є резидентами США.

Не тільки Facebook вдається до послуг "білих" хакерів. У травні корпорація Google також повідомила, що заплатила стороннім фахівцям 1,7 млн ​​дол. у якості гонорарів за пошук прогалин у програмуванні продуктів. Крім того, в червні Microsoft оголосила про значну винагороду для тих, хто візьме участь у тестуванні бета-версії операційної системи Windows 8.1 і виявить її слабкі сторони.

Читайте також: Facebook до кінця 2013 р. має намір розпочати продаж рекламних відеороликів

Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом у 2004 р. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло-Парк у Каліфорнії. IPO Facebook відбулося 18 травня 2012 р. Акції соціальної мережі торгуються на американському майданчику NASDAQ під тікером FB.

Чистий прибуток Facebook у II кварталі 2013 р. склав 333 млн дол. Нагадаємо, що за II квартал 2012 р. компанія відзвітувала про чистий збиток у 157 млн ​​дол. Пізніше, наприкінці липня ц.р., повідомлялося про те, що акції Facebook виросли до показників при IPO.