ua en ru

Facebook подав до суду на двох українських хакерів

Facebook подав до суду на двох українських хакерів Ілюстративне фото (pixabay)

Дії хакерів завдали компанії збитків більше 75 тис. доларів

Компанія Facebook подала в суд на двох київських хакерів, які з допомогою шкідливих розширень браузера відфільтровували дані профілю користувачів соцмережі і їх списки друзів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Daily Beast.

Як наголошується, Андрій Горбачов і Гліб Случевський використовували онлайн-вікторини для встановлення шкідливих розширень браузера.

Чоловіки використовували псевдоніми, такі як "Олена Стельма", "Аманда Пітт" і "Ігор Коломієць". Їх схема працювала з 2018 року по жовтень 2018 року.

"Ця схема була розрахована на російськомовних користувачів. Це завдало збитків більше 75 тис. доларів, які витратили для боротьби з цією схемою", - говорять в компанії.

Раніше влада США обговорили кібербезпека з Facebook і Microsoft. Влади обговорили з компаніями заходи боротьби з хакерами, що становлять загрозу виборів і демократії.

Нагадаємо, 2 листопада 2018 року дані 257 тисяч користувачів соціальної мережі Facebook виявилися розміщено у вільному доступі в інтернеті, в тому числі особисті повідомлення більш 80 тис. користувачів.