ua en ru

Влада США обговорила кібербезпеку з Facebook і Microsoft

Влада США обговорила кібербезпеку з Facebook і Microsoft Ілюстративне фото (flickr.com/Christoph Scholz)

Влада обговорила з компаніями заходи боротьби з хакерами, що становлять загрозу виборам і демократії

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) США спільно з ФБР обговорили з Microsoft і Facebook зроблені компаніями дії для боротьби з іноземними загрозами. Про це повідомляє ABC News.

На зустрічі були обговорені заходи, які робилися для боротьби з хакерами, що становлять "загрозу виборів і демократії".

"Як і кібербезпека, протидія іноземному впливу є спільною відповідальністю", - заявив глава МВБ Крістофер Кребс.

Виконуючий обов'язки помічника директора ФБР з національної безпеки Майкл Макгарріті заявив, що компанії виконують ключову роль для забезпечення безпеки своїх мереж, але при цьому ФБР ділитися з ними інформацією, що може допомогти усунути втручання іноземних хакерів. Він додав, що держава збирається продовжувати співпрацю в цій сфері.

Представник Facebook Кевін Мартін повідомив, що в компанії твердо вірять у необхідність співпраці з державними органами влади та іншими компаніями, які допомагають запобігати зростаючі загрози.

Тому Берт, який представляв Microsoft, що займається кібербезпекою сказав, що поодинці жодна організація або міністерство не здатні вирішити таке питання. Він вважає, що дуже важливо ділитися інформацією.

Нагадаємо, Google, Facebook, Microsoft і Twitter проведуть закриту зустріч для боротьби з дезінформацією перед виборами в США. Глава підрозділу політики у сфері кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер запрошує представників близько 10 компаній зібратися в штаб-квартирі Twitter в Сан-Франциско.