ua en ru

Якщо випустити Тимошенко за кордон, то Україна провалиться в рейтингах боротьби з корупцією, - нардеп

Антикорупційні експерти вже почали попереджати Україну про помилковість вимоги звільнення Юлії Тимошенко, під яку в українському парламенті опозиція намагається створити законопроект, демонструючи виборче правосуддя. Про це заявив народний депутат, член фракції Партії регіонів Євген Мураєв, повідомила прес-служба Партії регіонів.

"У світі Юлію Тимошенко добре знають як співучасницю у справі Павла Лазаренка. Тому Київ почав отримувати попередження про помилковість і хибність такого кроку, який може негативно позначитися на антикорупційних рейтингах України", - зазначив Мураєв.

За його інформацією, днями президент ВЗГ, міжнародної неурядової організації по боротьбі з організованою злочинністю зі штаб-квартирою в Женеві (Organized Crime Observatory) Ніколас Гианнакопулос заявив, що звільнення екс-прем'єра України може бути ганьбою для нашої країни, особливо на тлі свідоцтв про її причетність до міжнародних схем відмивання грошей.

"Ми не повинні бути глухими до попереджень неурядових організацій, адже вони мають сильний вплив на Заході як на владу, так і на політиків. І те, про що сьогодні говорять представники громадського сектору, завтра ми можемо почути від офіційних представників ЄС", - підкреслив Мураєв.

"Це сьогодні деякі європейські політики бачать свою місію як "звільнити Юлію Тимошенко". А коли проти того, щоб Юлія Тимошенко приїхала в країни Європи, постане громадськість, ці політики можуть раптово змінити свою думку, і тоді вже будуть критикувати Україну не за вибіркове правосуддя, а за те, що відпустили корупціонера", - вважає народний депутат.

На його думку, у вирішенні питання екс-прем'єра потрібно виходити з національних інтересів.

"Вони полягають в забезпеченні принципу невідворотності покарання. Хто б не вчинив злочин - має за це відповідати, навіть якщо вчора він був на чолі уряду. Корупція не знає меж і з нею треба нещадно боротися. Саме цього від нас чекають і громадяни України, і чиновники ЄС, і представники неурядових організацій, які допомагають у боротьбі з корупцією", - підсумував Мураєв.